Sider

onsdag den 19. december 2012

Jeg har noget helt unikt!

Jeg har aldrig været i tvivl om, at Shuma er noget helt unikt, i hvert fald for mig! Hun har altid været min puttetrold og hun er den første der er der, når jeg er ked af det. Hun forstår hvad jeg vil have hende til, her hjemme, uden at jeg når at sige noget. Hun har altid været en kærlig hund og da min farfar i 2011 blev syg, var hun en fast følgesvend når jeg besøgte ham. Han kunne næsten ikke snakke til sidst, men han kunne dog få fremstammet ordet "mis" og Shumas hoved kørte fra side til side, mens han skraldgrinede. Jeg var slet ikke i tvivl om at hun også var noget specielt for ham også. Mange af de andre beboer på plejehjemmet kvikkede også op, når Shuma var med. Mange af dem havde selv haft hund og manglede nu denne kontakt til et dyr. Jeg har længe gået med tanken om at jeg vil gerne gøre noget for disse mennesker.
Jeg opdagede i efteråret at Skanderborg kommunes plejehjemmer, søgte hunde der ville deltage i tryg fondens besøgshunde. Jeg skyndte mig at sende en ansøgning og der gik ikke længe før vi fik brev tilbage om at, den første udvælgelse havde været der, og vi var nu indkaldt til session på et plejehjem i Ry d. 27 november. Vi mødte op og blev godt taget i mod. Jeg var spændt på hvordan Shuma ville tage det hele. Men hun gjorde det så flot. Kagedåser der blev tabt, kørestole i fart og krykker der flagrede til højre og venstre, kunne ikke få hende ud af kurs. Da de fandt ud af, at jeg også var instruktør blev vi bedt om at lave lidt tricks. Der gik ikke mange minutter før der stod en masse mennesker omkring os, som grinede og klappede. Jeg fik megen ros for vores samarbejde og da dyrlægen så hendes stamtavle, smilede hun og sagde at hendes navn kunne da ikke passe bedre, for hun var da en fantastisk hund, hende Asasara Fantastiske Shuma .Jeg var meget glad og rørt da jeg kørte derfra med beskeden om, at der ville komme et brev med svar om vi var godkendte eller ej.
I dag kom så brevet!
Shuma blev godkendt med glans og hun skal ikke kun bringe glæde i mit liv mere, men også en masse ældre mennerskers!
Jeg har også fået en mail fra Tryg fonden, med spørgsmålet om de må kontakte mig og Shuma i forbindelse med pressedækning af Tryg fonden besøgshunde, som jeg har svaret ja til. Jeg synes det hele er rigtig spændende og jeg glæder mig til at ledsage Shuma og takker Lone Sommer for min fantastiske hund!